Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
06.04.2019
Размер шрифта

Версия для печати

Ювілейна UITT’2019 «УКРАЇНА – ПОДОРОЖІ ТА ТУРИЗМ»: Душевно і пізнавально

27-29 березня “Новини турбізнесу” взяли участь в ХХV Ювілейній міжнародній виставці UITT & UITM яку організувала команда ITE Premier Expo. Це найбільша туристична виставка України, вона викликає інтерес як зарубіжних, так і вітчизняних експонентів і відвідувачів.Всього було представлено 350 учасників з 23 країн. Повернулись після перерви національні стенди Азербайджану, Домініканскої республіки і Словакії, вперше себе представила національним стендом Албанія.

Картинка

Невеличкий відступ

Завше відписуюсь по “гарячих слідах”, день-два і матеріал доступний професійному колу читачів. Але цього разу заведений порядок дав збій. Ні, з моїм організмом все добре, болю і температури не було. Сталася депресія, коли оголосили проміжні результати першого туру президентських перегонів. Я не могла зрозуміти: як? рейтинг “нового обличчя” сягнув так високо. Чому ототожнювачів кіношного Голобородько з непідходящою для президентської каденції людиною так багато? Невже доля країни, яка зі всіх сил намагається відстояти свою територію і незалежність, їм “по фігу”, і вони за те, щоб брататися з підступно-агресивною рашею? Варіанти не хотіли вкладатися в голові, аж допоки не згадала фільм “Момент Уолдо”, серіал “Чорне дзеркало” сезон 2, серія 3. Сюжет такий. Комік, що озвучує на екрані мультяшного синього ведмедя Уолдо, починає висміювати ведучих політиків країни. І жартома цього ведмедя пропонують кандидатом на пост. З”являються забугорні політтехнологи з настановою робити ставку на люмпенів, але не відлякувати і середній клас. Народ підхоплює... Тепер увага! Цитата з фільму: "Як ви можете голосувати за неіснуючого мультяшного персонажа? Йому ж вирішувати вашу долю!". "Ну Уолдо такий прикольний! Він мене смішить. Буду голосуати за нього!" Так ось, я дуже боюсь цієї “смішної“ кінцівки. Я не хочу, щоб країна грала за правилами ЗЕ-кукловодів. Сподіватись доводиться навіть не на поміркованість прихильників приколів, а на те, що всі, хто проголосували за непрохідного кандидата, не проігнорують другий тур і не віддадуть свої голоси за “Уолдо”.

Картинка

КартинкаКартинка

Це були яскраві, продуктивні три дні

На відміну від Берлінської ITB, Лондонської WTM і інших брендових виставок, де фахівці з фахівцями укладають багатомільйонні контракти, Київський турярмарок показовий. Впадають в око великий окремий 150 кв.метровий стенд Турецької асоціації туроператорів і агентів TURSAB і національна українська експозиція Ukrainian Hospitality Days, яку змонтовано в співробітництві з НТО України і туроператором Join Up! Цьго року вона знову досягла рекордного рівня: зайняла більше 500 кв. метрів. На ній були представлені 39 міст і регіонів України. Картонні "фавели" областей України симпатично оформлені .Туристичний потенціал Закарпаття презентує загальнообласний стенд «Welcome to Zakarpattia». Акцентують увагу на оздоровленні та рекреації, цвітінні Долини нарцисів та сакур. Домінуючий колір стенду - яскраво-рожевий. Стенд Черкаської області вперше приріс новим учасником - Туристичним кластером "Західна Черкащина". Нещодавно організоване об”єднання вийщло з пропозицією нових заходів - BUKY GRILL FEST - Буцький каньйон у квітні і Фестиваль Сиру і вина в Умані у травні. І ще - вперше в історії Черкащини продаж і бронювання турів по регіону запроваджено онлайн на сервісі https://toursnlodging.com/uk. Чимало відвідувачів зібрали стенди Вінничини, Волині, Січеславщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Рівненщини, Херсонщини, Тернопілля, Запорізької, Івано-Франківської областей. Підігнала креативчику Сумщина).

Картинка

Картинка

Взагалі, хочу наголосити, що на мапі України майже не лищилось місць, які не вивели б сектор туризму в пріоритетний напрямок. І це добре. Бо наші регіони можуть запропонувати всі без виключень види туризму, які мають попит: від пляжного до горнолижного, від оздоровчого до винного, від культурного до промислового Останній активно просувує Кривий Ріг. Регулярно зустрічаючись на виставках, спілкуючись, обмінюючись досвідом, кожна дестинація удосконалює свої туристичні продукти і маркетинг.

 

102 години ділової програми UHD

В її рамках пройшли плідні дискусії. Стосовно перпективи розвитку внутрішнього туризму України. - Для повноцінного розвитку українського туризму потрібно мінімум 500 млн.гривень — про це заявив під час конференції радник Міністра економрозвитку Ivan Liptuga. - Але можливо і добре, що в Україну поки що не їдуть натовпи іноземних туристів, бо інфраструктура і сервіс до їх приїзду не готові”, - зазначив він. На дискусії щодо в”їзного туризму виступив Антон Тараненко, очільник Управління туризму та промоцій КМДА.

Картинка

Він в цифрах детально розповів про те, скільки внутрішніх туристів приїздять до Києва (приїздять 5 млн щорічно, третина з них — виключно з туристичною метою), скільки і на що вони витрачають гроші і де зазвичай зупиняються. На панелі по розвитку готельного бізнесу у готельєрів, туроператорів і місцевих адміністрацій була можливість одержати відповіді від представників фіскальних органів на різноманітні питання по зміні туристичного збору. На круглому столі по круїзному туризму обговорили дорожну карту по відновленню круїзних суднозаходів в українські порти, розвитку паромного зв”язку і яхтенного туризму.Парк “Київська Русь”, Музей Пирогово, Чорнобиль-тур провели конференції. А Міністерства аграрної політики та продовольства України - семінар: «Об’єднані територіальні громади і туризм». Розмаїття країн та регіонів України. Найцікавіші події, колоритні місцини, які варто відвідати Чудова туристична атмосфера.

Все це — ювілейна UITT & UITM.

Картинка

Кол. просмотров: (2432)                            Кол. комментариев: (0)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (0) К статье Ювілейна UITT’2019 «УКРАЇНА – ПОДОРОЖІ ТА ТУРИЗМ»: Душевно і пізнавально