Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
07.12.2019
Размер шрифта

Версия для печати

Україна ВАУ! на залізничному вокзалі

На запрошення Всеукраїнської асоціації гідів відвідала інтерактивну виставку Ukraine WOW. Ця виставка стала першою подією у новому артпросторі з автентичною назвою «Будівля багажного відділення з рампою, корпус В». Приміщення поблизу 14 колії залізничного вокзалу не використовувалося з 2000 року, але зараз йому вирішили надати нове життя. Виставка поділена на сім смислових блоків, які символізують етапи подорожі потягом: «Купе», «Перше знайомство», «Душевна бесіда», «Сон», “Зупинка», «Здача купе» та «Прибуття».

КартинкаКартинка

Картинка

КартинкаКартинка

КартинкаКартинка

Головними з точки зору історичної та мистецької цінності експонатами виставки стали останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка, 10 із 14 аркушів абетки Георгія Нарбута, перші срібні гривні Київської Русі та перша надрукована в Україні книга — «Апостол» Івана Федорова.

Картинка

Мені виставка сподобалась, рекомендую. Чому бажано відвідати? По-перше, вкотре переконатися, що Україна таки «вау», познайомившись з її географією, промисловістю, історією, культурою завдяки різноманіттю інсталяцій, VR і інтерактивів. По-друге, побачити зібрані звідусіль унікальні експонати: від останнього автопортрета Казимира Малевича до скульптур Олександра Архипенко. По-третє, озвучити мультфільми про видатних українців і вживу подивитися, як ткають гобелени. Знайомство з Україною відбувається так, наче ти подорожуєш потягом з крайньої східної точки краіни до південно-західної найдовшим залізничним маршрутом Лисичанск-Ужгород. Ці 30 годин подорожі спресовані в 10 хвилин.

Ukraine WOW - це 3900 кв.м. вау-інсталяцій, експонатів і інтерактивів, зріз найкращого, що є в Україні:

• від вау-пейзажів до запахів степів і шумів морів;

• від стіни з бурштину і інсталяції блискучого антрациту до побудованого в виставочному просторі тунелю кохання;

• від унікальної азбуки Георгія Нарбута до мазанки, на стінах якої відтворені роботи Поліни Райко;

• від рожевого вагона, в якому звучать сни і мрії, до віртуальної реальності, де можна облетіти Батьківщину-матір, один з символів Києва, прогулятися відновленим Невицьким замком і зсередини побачити «дев”ятку» - найбільш потужну доменну піч в Європі.

Ukraine WOW - спроба по-новому відкрити свою країну і переконатися що вона прекрасна. И насамкінець усвідомити, що Україна «вау» настільки, наскільки «вау» є всі ми, громадяни України, кожен з нас.

Картинка

UkraineWOW проходить в в будівлі багажного відділення на Центральному вокзалі в Києві. Вихід на 14 колію в східному напрямку. Ви побачите, багато хто туди йде. Адже нова атракція швидко стала популярною. До речі, працює вагон-ресторан, де можна попоїсти. Але попереджую: страви недешеві. Можна придбати сувеніри, їх поки що небагато, але обіцяють більший асортимент, зокрема, магнітики. Для дітей до 12 років, пенсіонерів, учасників бойових дій вхід безкоштовний. Для інших категорій ціна квитка складає 50 грн. Кошти будуть спрямовані на соціальні проєкти Укрзалізниці.

Картинка

 

Кол. просмотров: (2106)                            Кол. комментариев: (0)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (0) К статье Україна ВАУ! на залізничному вокзалі