Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
13.06.2016
Автор: Прес-служба «Сорочинський ярмарок»
Размер шрифта

Версия для печати

Національний Сорочинський ярмарок 2016 року відбудеться з 16 по 21 серпня

Національний Сорочинський ярмарок 2016 року відбудеться з 16 по 21 серпня традиційно в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Офіційне відкриття 16 серпня об 11.00. Організатор Національного Сорочинського ярмарку з 1999 року – ТОВ «Сорочинський ярмарок». Керівник проекту – Світлана Свищева.

Картинка

З 23 лютого розпочався прийом заявок від усіх категорій учасників. Запрошуємо до участі підприємства, приватних підприємців, майстрів народних промислів, заклади громадського харчування та розваг, організаторів колективних експозицій. Умови участі та перелік бонусних програм – на сайті www.yarmarok.in.ua

Запрошуємо до співпраці спонсорів та інформаційних партнерів.

Сорочинські ярмарки відомі з другої половини XVII століття. У XIX – на початку XX століття у с. Великі Сорочинці Миргородського повіту Полтавської губернії щороку відбувалося п’ять ярмарків, які співвідносились до релігійних свят і тривали 1-2 дні (окремі – тиждень).

Яскраво описав Сорочинський ярмарок у 1831 році класик світової літератури М.В.Гоголь у однойменній повісті з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки».

КартинкаКартинка

У 1966 році Сорочинський ярмарок відроджено і він проводиться традиційно щороку – у передостанній тиждень серпня. Це яскраве, колоритне, неповторне народне дійство, яке поєднує історію і сьогодення, духовні надбання і матеріальний достаток Полтавщини і всієї України. Ярмарок комплексно і різнобічно демонструє досягнення провідних підприємств промисловості, будівельної галузі, агропромислового комплексу. Його обслуговують найкращі підприємства торгівлі та харчування.

КартинкаКартинка

КартинкаКартинка

Сорочинський ярмарок має чудовий сучасний розвиток. Його організатором з 1999 року є ТОВ „Сорочинський ярмарок”. У цьому ж році ярмарок отримав статус Національного. Керівник проекту „Сорочинський ярмарок” – кавалер орденів княгині Ольги ІІІ та ІІ ступенів Світлана Свищева. Він традиційно проходить на батьківщині М.В. Гоголя і збирає щороку на ярмарковій площі в 16 га близько півтори тисячі учасників та півмільйона відвідувачів, понад дві тисячі учасників мистецьких колективів, близько двадцяти іноземних делегацій та 200-300 журналістів друкованих та електронних ЗМІ.

Новий ярмарковий сезон, який уже вісімнадцятий рік поспіль організовує і проводить ТОВ „Сорочинський ярмарок”, традиційно буде цікавим, змістовним, насиченим і яскравим, багатим на події та враження. Він безумовно буде особливим, бо проходитиме у Рік Державності України – 25-річчя Незалежності нашої Держави та 20-річчя Конституції України і проводитиметься під гаслом – «Розквітає ярмарок – квітне Україна!»

Національний Сорочинський ярмарок – 2016 пройде з 16 по 21 серпня, офіційне відкриття 16 серпня об 11.00.

На ярмарку будуть широко представлені товари промислових, переробних та сільськогосподарських підприємств, зокрема, продукти харчування та бджільництва, одяг, взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар, сільгосптехніка, добрива, будівельні матеріали, посуд та багато іншого.

Зростає привабливість Сорочинського ярмарку і для проведення ділових заходів. Для цього в прес-центрі створено всі необхідні умови.

Два містечка майстрів дозволяють скласти повне уявлення про традиційні народні промисли та мистецтва всіх регіонів України.

КартинкаКартинка

КартинкаКартинка

Картинка

КартинкаКартинка

На Сорочинському ярмарку, як і зазвичай, працюватиме п’ять сцен. За шість днів тут планують провести більше 200 масштабних заходів. У концертних програмах візьмуть участь колективи з Полтавщини та України, зірки української естради.

КартинкаКартинка

Картинка

КартинкаКартинка

Картинка

На ярмарку будуть проведені театралізовані дійства за участю героїв літературних творів М.В.Гоголя, які пересуватимуться по полю на справжніх, єдиних в Україні, волах. Головний режисер культурно-мистецьких програм заходу з 1999 року – заслужений артист України Олександр Любченко.

Великою популярністю користуються майстер-класи. Їх буде більше 40, де майстри вчитимуть бажаючих лозоплетінню, бісероплетінню, виготовленню дерев’яного посуду, кераміки, писанок, оберегів, жіночих прикрас, приготуванню національних страв, українських танців та інше.

Кожна садиба матиме функціональне навантаження і кожна буде стилізованою. Наприклад, у садибі гончарів встановлять гончарний круг та проводитимуть виставку готових виробів. На панській садибі проходитиме обряд українського весілля та українських вечорниць.

Постійно зростає популярність ярмарку за межами України. В 1995 році він набув статусу Міжнародного, регулярно проводяться презентації ярмарку в різних країнах, зокрема в Естоніїї, Франції, Польщі, Словаччині та інших,а в 2005 році в Парижі він отримав престижну міжнародну нагороду – Золоту Премію П’яти Континентів за Якість та Найвищу Майстернісь. В 2013 році, за ініціативи ТОВ «Сорочинський ярмарок», була підписана Угода про дружбу і співробітництво між селом Великі Сорочинці та селищем Габури зі Словаччини і Гміною Команча із Польщі.

Уже цього року про своє бажання взяти участь у ярмарку заявили такі країни, як В’єтнам, Індія, Латвія, Бєларусь. Посол В’єтнаму навіть особисто приїздив на ярмарок, щоб обговорити умови співпраці. Постійно ведеться робота з посольствами та торговими представництвами інших країн.

КартинкаКартинка

КартинкаКартинка

Також формат ярмарку буде розширено за рахунок туристичної складової. Планується збільшити кількість туристичних маршрутів, які починатимуться і закінчуватимуться на ярмарку.

Цього року кількість учасників та гостей на ярмарку очікується більшою, ніж минулого року. До участі у ярмарку заплановано залучити волонтерів, які збиратимуть кошти для українських військових, сімей воїнів АТО та сімей переселенців зі сходу України.

Національний Сорочинський ярмарок – це не тільки всесвітньовідомий та всенародно улюблений захід, але і візитівка Полтавщини і України. Захід, який проводять і утримують люди, які його люблять і цінують і , головне,ним живуть. Тому що справжня Україна саме тут – це народ, традиція, культура і ті, хто проводить подібні заходи в Україні. Ми пишаємось тим, що готуємо і проводимо Національний Сорочинський ярмарок! Слава Україні!

Кол. просмотров: (8136)                            Кол. комментариев: (1)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (1) К статье Національний Сорочинський ярмарок 2016 року відбудеться з 16 по 21 серпня
  • 1.
    Перерва О,І.
    25.07.2016
    План проведення сорочинського ярмарку-2016 Ответить
  • Страницы:
  • 1
  • Предыдущая
  • Следующая