Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
10.09.2013
Автор: Асоціація журналістів «Туристичний прес-клуб України»
Размер шрифта

Версия для печати

БОЛГАРІЯ ЗАЛУЧИЛА БІЛЬШЕ УКРАЇНСЬКИХ ТУРИСТІВ

9 вересня о 15.00 у конференц-залі Національної Спілки журналістів України відбулося засідання Туристичного прес-клубу на тему «Українсько-болгарське співробітництво у галузі туризму». Гостем прес-клубу став генеральний консул Республіки Болгарія в Україні Благомир Батсанов. «Ми прогнозуємо, що до кінця 2013 року курорти Болгарії відвідає близько 250 тисяч українських туристів, що є на 13-15% більше, ніж у 2012 році», –  повідомив дипломат.

За його словами, за 8 місяців 2013 року консульством Болгарії в Україні видано 155 тисяч національних віз для відвідання Болгарії, що значно перевищує показники 2012 року.

За даними українських туроператорів, серед країн, які найбільше відвідують українські туристи, Болгарія наразі займає третє місце після Туреччини та Єгипту.

На засіданні журналістів інформували про те, що Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) та Асоціація готелів та ресторанів Болгарії підписали Угоду про співробітництво, якою передбачається взаємне інформування про можливості відпочинку в Україні та Болгарії, проведення інформаційних турів для представників засобів масової інформації, а також стажування українських студентів у болгарських туристичних вузах та кращих готелях. «Нам цікавий досвід Болгарії у залученні інвестицій Євросоюзу у туристичний сектор, а також співпраця з впливовим Балканським туристичним союзом, угоду про членство в якому передбачається підписати найближчим часом», – відзначив президент АЛТУ Олександр Новіковський.

Як повідомив голова Асоціації готелів та рестораторів Болгарії Благой Рагін, з 2014 по 2020 рр. Євросоюз має намір вкласти у розвиток економіки Болгарії близько 15 млрд. євро інвестицій, значна частина яких припаде саме на туристичний сектор. Саме завдяки цим інвестиціям Болгарія має намір активно розвивати гірськолижні курорти.

За даними Асоціації готелів та рестораторів Болгарії, у 2012 році країну відвідало близько 5 мільйонів іноземних туристів, з яких мільйон є туристами з Росії, України та Білорусі.

Кол. просмотров: (2433)                            Кол. комментариев: (0)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (0) К статье БОЛГАРІЯ ЗАЛУЧИЛА БІЛЬШЕ УКРАЇНСЬКИХ ТУРИСТІВ