Отправить на печать

22.04.2013
Автор: Людмила Мезенцева

26 КВІТНЯ О 19.00 У КИЇВСЬКОМУ КЛУБІ «BINGO ENTERTAINMENT» ВІДБУДЕТЬСЯ ГРАНДІОЗНЕ РЕСЛІНГ-ШОУ

PRO-РЕСЛІНГ ШОУ. ДІЯ ПЕРША

Квітень ознаменувався появою нового для України розважально-бойового напрямку – професійного реслінгу. До сьогодні українці були з ним знайомі за декількома передачами на спортивних каналах та фільмом Даррена Аронофскі «Рестлер». Але 26 квітня о 19.00 у київському клубі «Bingo Entertainment» (пр. Перемоги, 112) вони матимуть змогу побачити та оцінити вітчизняне рестлер-шоу за участю  українських спортсменів.

На анонсуючій прес-конференції про саме шоу організатори розповіли небагато. Кажуть, це все одно, що переповідати балет, тому краще це дійство спостерігати на власні очі. Однак для глядацького апетиту деякі деталі все ж були озвучені.
За словами Олександра Слободчука, президента Української ліги реслінгу, до цього першого в Україні великого шоу з реслінгу готувалися довго, цілий рік. Підбиралися та натреновувались не тільки спортсмени, але й вся команда: від рефері до стиліста. В результаті склалась програма на півторагодинне шоу із семи поєдинків тривалістю до 10 хвилин, а також піснями-танцями у перервах. «В подальшому в програму плануємо включити ще й армрестлинг. Сподіваємося, що згодом з’являться спонсори і можна буде проводити також і різноманітні конкурси. Але зараз наше завдання – показати, що реслінг в Україні є і знаходиться на ось такому рівні», – поділився він. Особлива відмінність українського напрямку порівняно, скажімо, з американським реслінгом – менша кількість балачок та динамічність подій, що розгортаються. До того ж квітневе шоу буде мати свою родзинку, навіть дві.

По-перше, в ньому буде приймати участь жінка тендітної професії – співачка. Вона, Дора, буде не тільки співати в рингу, але й гамселити чоловіків. «Дора – це моє справжнє ім’я за паспортом, скорочене від Дар’яна. Коли Олександр запросив мене прийняти участь, перша реакція була: «Як це я, дівчина, яка співає, буду битися?!». Але він умовив подивитися. І ось я бачу, як падає хлопець з висоти двох метрів, від страху заплющую очі, бо це все, кінець. А коли відкриваю їх, виявляється, що він живий, посміхається і добре себе почуває. Тоді я розумію, що щось тут не так, і хочеться самій взяти участь», – ділиться учасниця. Підчас шоу вона буде виходити у декількох образах, тому запевняє, що й жінки на шоу скучати не будуть.

Ще один особливий учасник – 10-річний хлопчик. Однак його юний вік не кидає тінь на Українську лігу реслінгу, яку організатори позиціонують як професійне об’єднання. Хлопець вже встиг знятись у декількох фільмах з каскадерськими трюками та стати чемпіоном України з акробатики. Його тренер і батько, Ігор Бершадський, є головним тренером українських рестлерів і вже 30 років працює каскадером. «Це шоу буде цікаве не тільки пересічним глядачам, жінкам, але й самим спортсменам. Адже в спорті основна мета – завдати максимальної шкоди опоненту за певними правилами. А вдарити так, щоб не нашкодити супернику – це зовсім інша специфіка, тут є над чим замислитись. Та в будь-якому випадку 26 квітня буде саме шоу, бо кожен учасник на рингу є одночасно і спортсменом, і актором, і каскадером», – запевнив Ігор Бершадський. Також він стверджує, що порівняно з іншими країнами вітчизняний реслінг знаходиться на високому рівні, хоча це ще не зовсім те, що йому особисто хотілося б бачити.

Рефері в рингу, Олександр Данильченко, – також професійний каскадер, оскільки сценарій вимагає і його активної участі у поєдинках. «В реслінгу є також певні правила, які рефері повинен контролювати: зафіксувати момент здачі, утримання, торкання канатів і тому подібне. Для публіки – це ще розуміння, що є якийсь третейський суд. До того ж він є діючою особою сценарію і також може отримати по голові», – розкрив таємницю Олександр Слободчук.

Сам президент Української ліги реслінгу є професійним театральним режисером, тому він відповідає за сюжетну частину поєдинків. Хоча запевняє, що створення однієї постановки – це творчий процес, до якого долучається вся команда.

Що народилося з цього процесу зможуть побачити не тільки кияни 26 квітня. Згодом організатори планують побувати з цим шоу приблизно у 50 містах України. «Планів та перспектив багато, але поки що у нас немає чіткого розуміння кінцевої мети. Однак з нами вже зв’язувались промоутери з Англії, а до кінця року обіцяють приїхати китайці в обмін на кращих наших бійців», – ділиться Олександр Слободчук. До речі, саме поїздка в Китай і знайомство з місцевим реслінгом зародило у ньому ідею створення аналогічного напрямку в Україні. Взагалі в Українській лізі реслінгу організатори вбачають не тільки бізнесові перспективи. Наприклад, Володимир Кондратевич, голова Київської професійної спілки майстрів бойових мистецтв, вважає, що професійний реслінг – це непоганий спосіб працевлаштування колишніх спортсменів.

Однак з огляду на розвиток професійних видів єдиноборств в Україні такі світлі очікування організаторів викликають скепсис – згаданий розвиток іде вже не перший рік, але до цього часу ще зарано говорити про шалену популярність. Скажімо, кримські грязьові бої, де дівчата топлес борюкаються у багнюці, так і залишились на локальному рівні. Професійні турніри з єдиноборств, де бої не постановочні і учасники б’ють один одного по-справжньому, також аншлагів не зривають. Відповідь виявилася несподіваною – ставка робиться на широкий спектр аудиторії, однак її ядром є… діти 5-18 років. «Я багато років ставлю дитячі спектаклі. В цьому році в казку ми включили жартівливі бої на 2-3 хвилини – ажіотаж в залі був божевільний. Після спектаклю дівчатка та хлопчики підходили до акторів, дарували шоколадки зі совами: «Дякую! Ти так класно провчила того поганого хлопця!». І на ці речі вони повертаються подивитись по п’ять-шість разів. Тобто ми несемо не просто мордобій і насилля, а ідею, що добро повинно перемагати зло», – розповідає Олександр Слободчук. Тому, за його словами, реслінгом в Україні більше цікавляться діти, натомість у дорослих поки що такого інтересу немає.

Як стати рестлером?
За рік, що минув, Українська ліга реслінгу не просто презентує безпрецедентне шоу. Весь цей час активно працювала школа реслінгу, де і були виховані спортсмени, які зійдуться на рингу 26 квітня. Приймають туди з 18 років незалежно від попереднього бойового досвіду і рівня фізичної підготовки. Головне – фактурність та бажання людини тренуватись і виступати. «Я не можу сказати, що певний вид спорту тут має пріоритет. Можна й ведмедя навчити кататися на велосипеді. Тут же необхідні твердість характеру та стабільність тренувань. До нас в зал приходять багато спортсменів з певними досягненнями – майстер спорту і все таке. Але вже десятків зо два таких спортсменів не витримали темпу і навантажень, або ж не вистачило їм витривалості. Свою роль зіграв і фактор страху. Коли я вимагаю від людини піднятися на два метри і впасти головою вниз, ось тут вмикаються інстинкти самозбереження, і вона здувається дуже швидко. В процесі тренування важлива довіра спортсмена до тренера. Якщо спортсмен робить те, що йому говорить тренер, а не те, що йому хочеться, травмування виключене в 99% випадків. Як тільки спортсмен вмикає свої інстинкти, починаються травми», – розповідає головний тренер Української ліги реслінгу Ігор Бершадський. До речі, наступного року готується вихід у світ його книги, яка присвячена акробатиці в реслінгу.

Тренувальна база трансформувалася відповідно до розвитку самої школи. Спочатку спеціалізований зал на Лівому березі був орієнтований на заняття із загальної фізичної підготовки. Коли ж прийшов час відпрацьовувати специфічну роботу в рингу, тренування почалися в залі на «Ленінській кузні». Там поставили свій спеціалізований ринг. На відміну від звичайного боксерського він має покриття з підвищеною амортизацією та сам по собі більш міцний. Бо коли на нього падає тіло вагою 120 кг з висоти два метри, треба бути впевненим, що він не розвалиться.

Цікаво, що саме на тренуваннях колегіально і підбирається образ для кожного спортсмена. «Коли під час тренування на рингу щось відбувається, то часто ми майже одночасно починаємо розуміти, що це, наприклад, Зевс і ніхто інший», – ділиться спостереженнями Дора. При цьому враховується, що молоде покоління, як правило, шукає собі образи для наслідування, тому образ бійця повинен знайти відповідний відгук у глядача. Далі до втілення активно долучається стиліст D.Manson, який створює відповідні костюми – такі, щоб і відповідали задумці, і не порвалися під час тренувань чи виступів.

Отже, що вийшло з цієї роботи, можна буде подивитися 26 квітня о 19.00 у київському клубі «Bingo Entertainment».
Замовлення квитків: +38 (063) 655-54-95.
Сайт: http://pro-wrestling.com.ua/, http://pro-wrestling.pp.ua/.

Кол. просмотров: (0)
Кол. комментариев: (0)