Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
03.12.2013
Автор: І. Ступчанська
Размер шрифта

Версия для печати

ТУРИСТИЧНИМИ ШЛЯХАМИ ЖУРАВЕНЩИНИ (ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ)

ЦІКАВЕ І ПЕРСПЕКТИВНЕ ПОРЯД … ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС СТУДЕНТСЬКИХ
НАУКОВИХ РОБІТ «МАЛЬОВНИЧА УКРАЇНА – ТУРИСТИЧНИЙ КРАЙ»

На Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Мальовнича Україна – туристичний край» надійшло вже більш як 140 заявок до участі. На сьогодні заявлено 120 тем з різних областей України, серед них учасники з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Хмельницької, Львівської, Черкаської, Миколаївської, Херсонської, Закарпатської, Полтавської та інших областей, з Автономної Республіки Крим і м. Києва. Мальовнича Україна завдяки студентській молоді відкриває свої чудеса мандрівникові із Заходу на Схід. Ми презентуємо читачам об’єкти, які можуть становити інтерес для вітчизняної туристичної галузі.

ТУРИСТИЧНИМИ ШЛЯХАМИ ЖУРАВЕНЩИНИ
(ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ)

Учасник Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Мальовнича Україна – туристичний край» І. Ступчанська представляє історико-культурні, природні ресурси Журавенщини та аналізує перспективи їх використання в туризмі.

Журавенщина є південною частиною Жидачівського району Львівської області. Порівняно з іншими місцевостями Львівщини цей край є маловідомим та недостатньо задіяним у туристичній сфері. З-поміж населених пунктів, які потребують ґрунтовного дослідження, варто назвати смт. Журавно (палац Скшинських-Чарторийських, пам’ятна колона в пам’ять про перемогу над турецьким військом у 1676 р.), смт. Гніздичів (церква св. Косми і Дем’яна, церква Покрови Матері Божої при монастирі редемптористів св. Герарда, каплиця з цілющою водою), с. Руда (музей І. Виговського, пам’ятник та дуб І. Виговського, церква св. Петра і Павла, каплиця-усипальниця Петруських, фестиваль козацької пісні, що вже декілька разів тут відбувався, однак він маловідомий порівняно з іншими подібними заходами, які організовуються на Львівщині), с. Лівчиці (палац Голуховських, який є досить добре збережений, старовинний парк навколо нього).


Палац Голуховських у Лівчицях


Музей І. Виговського у с. Руда

Ці та інші важливі пам’ятки Журавенщини висвітлюються на основі дослідження історичних, літературних джерел, важливою складовою роботи є опитування місцевих жителів для доповнення відомостей з історичного минулого, топоніміки, звичаїв, традицій населених пунктів краю.

Кол. просмотров: (3143)                            Кол. комментариев: (0)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (0) К статье ТУРИСТИЧНИМИ ШЛЯХАМИ ЖУРАВЕНЩИНИ (ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ)