Получать новости на E-mail
Статьи и интервью (1180)
27.10.2014
Автор: Прес-служба ПрАТ «Гал-ЕКСПО»
Размер шрифта

Версия для печати

ЦЬОГОРІЧНИЙ ЛЬВІВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ-2014 ОХОПИВ ОДРАЗУ ДЕКІЛЬКА ТЕМАТИЧНИХ НАПРЯМКІВ

Традиційно, восени ПрАТ «Гал-ЕКСПО» в рамках своєї виставкової програми провело у м. Львові ЛЬВІВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ-2014. Цьогорічний Форум охопив одразу декілька тематичних напрямків: туризм, готельний та ресторанний бізнес, індустрію спорту та розваг. Метою цьогорічного форуму була популяризація туристичних можливостей та маловідомих об’єктів України, та демонстрація широкому колу фахівців новітніх досягнень в сфері туристичних послуг.

В рамках Форуму відбулись такі заходи: XV Міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО-2014», VIIІ Спеціалізована виставка  «Готельний та ресторанний бізнес», VIІ Спеціалізована виставка  «Континент розваг: Спорт. Відпочинок. Дозвілля».

Однією з основних подій в рамках ділової програми для туристичного бізнесу у день відкриття став семінар-презентація «Маловідомі туристичні об’єкти та унікальні туристичні продукти України та світу». Було презентовано: Мегалітичні святилища, Олешківські піски – єдина пустеля Європи, промислові екскурсійні маршрути по Кривому Розі, парк «Дністровський каньйон», загадкову Малакку. Саме цей захід зібрав найбільшу кількість відвідувачів.

Відбулася презентація туристичного логотипу та гасла Львівщини.

На Регіональному круглому столі «Інновації та кращі рішення для активного туризму» було представлено інноваційні проекти, цікаві та нестандартні рішення за напрямками комерційний туризм, громадські та приватні  ініціативи зі Львова, Тернополя, Ужгорода та Києва.

Вперше в рамках виставки відбувся Ярмарок гідів та екскурсоводів, які презентували свої екскурсійно-туристичні пропозиції по Львівщині.

В останній день виставки в рамках Форуму відбувся традиційний рекламний тур Львівщиною, а саме «Туристичний потенціал Надбужанщини – Галицької Венеції», у якому учасники ознайомилися з  мальовничими пейзажами Західного Бугу, прекрасними пам’ятками історії, культури та природи Надбужанщини.

В рамках виставки «Готельний та ресторанний бізнес» для спеціалістів готельного та ресторанного бізнесу було проведено конференцію на тему «Таємниці готельного бізнесу», організатором якої виступила Академія Готельних Інвесторів та PROJEKT HOTEL (Польща). Польські колеги поділилися досвідом гостинності та розкрили таємниці збільшення привабливості готелів.

З метою забезпечення високого та якісного обслуговування у сфері гостинності, в рамках ділової програми також відбувся майстер-клас «Як створити успішний ресторан в умовах конкуренції» та «Використання фокусних точок в ресторані для популяризації винної тематики та сервісу в просування ресторану».

Вперше, на виставці, відбувся Західноукраїнський чемпіонат барменів, організований Барменським центром «PRO MIX». В рамках чемпіонату відбулись такі заходи: BARISTA SHOW-2014 – для поціновувачів кавового мистецтва. Участь взяли бармени зі Львова та Рівне, які демонстрували високу техніку приготування кави та інноваційний підхід до  рецептур кавових напоїв.

Унікальним та першим серед барменських чемпіонатів став Wellness BIOMIX, який проходив другого дня виставки. Цей конкурс спрямований на розвиток рецептур приготування коктейлів з оздоровчим та тонізуючим ефектом, для людей, що ведуть здоровий спосіб життя. Приємно, що саме в рамках виставки і саме у Львові цей конкурс відбувся вперше. Для виступів зібралось багато барменів з різних міст України. Оцінювати напої було важко, так як це інноваційний конкурс. Організатори впевнені, що ця тема буде цікава для барменів та гостей і буде активно розвиватись! 

Видовищним став конкурс, що проходив на третій день виставки, – Let’s MIX your life 2014 по флаєру, це майстерність бармена з підкидування та жонглювання пляшками, шейкерами тощо. Зібрались бармени з різних міст та переможцем став бармен з м. Івано-Франківськ. Чемпіонати проходили за підтримки ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ БАРМЕНІВ.

Родзинкою виставки став V Конкурс професійних кухарів «ПРОСТО. Їжа без пафосу». Серед учасників конкурсу були представники Ужгорода, Львова, Чернівців та Івано-Франківська. Всі учасники отримали Дипломи та пам’ятні медалі. А головне – всі учасники отримали досвід та нові знання від колег по ресторанній справі. Переможцями змагання стали Гнатик Олег та Прихідько Максим, які представляли Паб «Паблік» (м. Чернівці). Переможці конкурсу отримали спеціальні відзнаки, подарунки та можливість приймати участь в майстер-класах Західної Шеф Групи.

Впродовж двох днів Форуму відомий шеф-кухар Юрій Медведєв ділився своїми секретами приготування ресторанних страв за допомогою професійного обладнання RATIONAL (Німеччина).

На виставці також крім насиченої бізнес-програми широко було представлено нові колекції текстилю та білизни (Торгового дому «БКП», м. Київ; «Владі», м. Львів), оснащення та меблі для готелів та ресторанів (Компаній «Maresto», м. Київ; «HOTEK», м. Львів; «Троне Гранде», м. Київ: «Т-Проект», м. Львів), комп’ютерні та телекомунікаційні технології для готелів та ресторанів, а також для індустрії розваг (ТОВ «Оствер Сервісез», м. Львів;  «1С-Телур Модуль», м. Львів; «DATV», м. Львів;), продукти харчування та напої (ТМ «іlly», м. Київ; ТМ «Щедрик», с. Велика Омеляна, Рівненської обл. та «Світ Кави» м. Львів) тощо.

В рамках виставки «Континент розваг: Спорт. Відпочинок. Дозвілля» відбувся семінар від студії персональних тренувань «Фітнес Цех» (м. Київ) по фітнес-ефективності та останнім «фітнес-трендам».

Цьогоріч експозиційні площі зросли, і в більшій мірі за рахунок представлення в рамках виставки «Континент розваг: Спорт. Відпочинок. Дозвілля» атракціонів для сімейного відпочинку та розваг.

Львів побачив продукцію провідних виробників та імпортерів обладнання для розважальних центрів та комплексів відпочинку, а саме: Компанії «V-TIME» (м. Тернопіль); ПП «Вектор Аттракцион» (м. Харків);  ТзОВ «Віта Фокс» (м. Одеса), та ін. Федерація Новуса України з м. Києва провела відкриті турніри з Морського більярду для всіх азартних відвідувачів. А також, цього року на виставці були презентовані новинки  обладнання для спорту, подорожей та дозвілля такими компаніями, як  Gorgany.com (м. Львів) та BOOMERANG BOARDSHOP (м. Львів).

Вся ця феєрія подій відбулася 15-17 жовтня 2014 р. у Палаці спорту «Україна» в рамках ЛЬВІВСЬКОГО  МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ-2014.

На три дні Палац спорту перетворився на основне місце зустрічей в Західній Україні  для іноземних та українських компаній, які вдало продиктували моду на відпочинок та розваги вже на майбутній сезон.

Кол. просмотров: (2888)                            Кол. комментариев: (0)

Уважаемые читатели!
Приглашаем принять участие в обсуждении темы, освещенной в статье. Единственная просьба,  не размещать сообщений, которые могут нарушить законы Украины.

Комментариев (0) К статье ЦЬОГОРІЧНИЙ ЛЬВІВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ-2014 ОХОПИВ ОДРАЗУ ДЕКІЛЬКА ТЕМАТИЧНИХ НАПРЯМКІВ